April 9, 2020

Erectiestoornissen (erectiestoornissen)

By admin

Een volledig seksueel leven is de sleutel tot een langdurige relatie met een partner. De redenen voor ontevredenheid met partners kunnen niet lang genoeg geslachtsgemeenschap of de afwezigheid daarvan te wijten aan erectiestoornissen. Voor mannen is het vooral belangrijk om vertrouwen te hebben in hun capaciteiten, ook in seksuele termen.

Dus wat te doen als het proces niet gaat zoals bedoeld door de natuur. Er zijn vele redenen waarom een man niet in staat is om geslachtsgemeenschap uit te voeren met een partner, en al deze problemen worden genoemd erectiestoornissen (ED). Een erectiestoornis is het onvermogen om een adequate erectie van de penis te krijgen en/of te behouden die nodig is voor volledige geslachtsgemeenschap, waardoor het beperken of onmogelijk wordt om bevredigende geslachtsgemeenschap te hebben. Deze term wordt gebruikt als de meeste pogingen om geslachtsgemeenschap uit te voeren voor meer dan drie maanden falen. Hoewel niet iedereen het kan toegeven, veel mannen hebben ED, en het risico van ED neemt meestal toe met de leeftijd.
Erectiestoornissen hebben meestal organische oorzaken.

Een erectie is het resultaat van de interactie van zenuwsignalen, neurotransmitters en spiercellen. Wanneer deze interactie wordt verstoord. Stress of psychologische problemen zijn niet de enige of directe oorzaak van mislukkingen in bed. Vaak onder invloed van stress hebben mannen de neiging een onjuiste levensstijl te leiden die ED kan veroorzaken – bijvoorbeeld roken en alcoholmisbruik. In feite, ongeveer 70 procent van alle vermogensstoornissen hebben organische oorzaken, waarbij de complexe interactie van zenuwsignalen, neurotransmitters en spiercellen wordt vernietigd.
Invloed van andere ziekten

Problemen met het cardiovasculaire systeem hebben vaak een negatieve invloed op de erectie. Bijvoorbeeld, onvoldoende veneuze occlusie in het caverneuze lichaam kan leiden tot de uitstroom van bloed uit de penis op het meest cruciale moment. Een zwakke erectie kan ook een gevolg zijn van hoge bloeddruk als gevolg van het feit dat de overeenkomstige veranderingen in de bloedvaten de bloedcirculatie in de penis verstoren. Helaas, een verzwakkende erectie kan ook een bijwerking zijn op medicatie die werd voorgeschreven om hypertensie te behandelen. Een andere ziekte die gepaard kan gaan met ED is diabetes mellitus , een metabolische aandoening die vernauwing van bloedvaten veroorzaakt. Uiteindelijk kan dit leiden tot een schending van de bloedtoevoer in de mate dat het caverneuze lichaam onvoldoende bloed ontvangt. Bovendien veroorzaken hoge bloedsuikerspiegel vaak zenuwbeschadiging, die op zijn beurt de transmissie van het signaal dat het erectiemechanisme activeert kan verstoren.

Prostaatziekten veroorzaken ook erectiestoornissen. Tijdens de operatie, bijvoorbeeld, in het geval van prostaatkanker, kan er schade aan de zenuwen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een erectie.
Erover praten?

Als het probleem lang blijft bestaan, moet u het melden. Dit is niet altijd gemakkelijk, want de meeste mensen vinden het moeilijk om hun seksuele behoeften, verlangens en problemen te bespreken. Als een man echt problemen ervaart in verband met erectiestoornissen, dan moet hij een arts raadplegen.
Innovatieve therapieën

Ondanks het feit dat de term “erectiestoornis” relatief recent werd uitgevonden, zijn er waarschijnlijk altijd problemen met een erectie geweest. Sinds mensenheugenis proberen mannen iets te doen om een erectie te behouden. Hippo horn poeder, keverextracten, ginseng wortelmannen hebben verschillende methoden geprobeerd, maar hun effectiviteit is niet bewezen in klinische studies. “Revolutionair” was de verschijning van een nieuwe groep geneesmiddelen-fosfodiësterase type 5 remmers (PDE-5) – Ze werden breed en succesvol getest in klinische settings en beschikbaar voor mannen voor verschillende jaren. Deze stoffen stimuleren de bloedtoevoer naar de penis, die zorgt voor een erectie. Fosfodiësterase 5 of PDE-5 is een enzym. Een van de functies van het enzym is een natuurlijke verzwakking van de erectie. Medicijnen die dit enzym remmen kunnen helpen bij het stabiliseren van erecties bij mannen met ED.