April 9, 2020

Behandeling van impotentie (erectiestoornissen))

By admin

De meeste mannen denken dat impotentie een ongeneeslijke ziekte is.je moet je betreurenswaardige toestand accepteren. Ja, we moeten toegeven dat voordat impotentie werd behandeld met ineffectieve middelen, dus er waren praktisch geen resultaten van de behandeling. Maar sindsdien is de geneeskunde ver vooruit gegaan, momenteel in haar arsenaal zijn er nieuwe, zeer effectieve, bewezen methoden voor de behandeling van impotentie (erectiestoornissen): conservatief en operationeel.

De belangrijkste redenen voor het schenden van potentie:

1. Psychogeen:
* angst voor mislukking, familieconflicten;
• depressie;
• stresssituatie;
* chronische neurose, psychose;
* geestelijke stoornis.

2. Neurogene:
* rugletsel en hersenletsel;
• sclerose;
* schending van de cerebrale circulatie;
* chirurgische ingrepen aan het ruggenmerg en de hersenen;
* schendingen van perifere innervatie (neuropathieën-alcohol, narcotica, op de achtergrond van diabetes, enz.);
* osteochondrose van de lumbosacrale wervelkolom (radiculopathie).

3. Endocrine:
* schending van de geheime functie van de hypofyse;
* schildklier-en bijnierdisfunctie;
• diabetes;
* aangeboren en verworven stoornissen van de androgeenproductie (testosteron) in de testikels.

4. Bloedvatenstelsel:
* hypertensieve ziekte;
* atherosclerose, hypercholesterolemie;
* diabetes mellitus (macro-en micro-angiopathieën • );
* schending van veneuze uitstroom uit de penis ( schending van het veno-occlusieve mechanisme).

5. Organische laesies van de penis:
* verwondingen, ziekte van Peyronie, ontsteking van de caverneuze lichamen.

6. Geneesmiddelen:
* optreden tegen de achtergrond van het gebruik van antihypertensiva, antidepressiva, psychotrope, hormonale en anti-ulcera geneesmiddelen.

7. Ontstekingsziekten van de bekkenorganen.

Diagnose van impotentie (erectiestoornis) kunt u nauwkeurig de oorzaken die leiden tot een afname of afwezigheid van een erectie te identificeren. Pas na het identificeren van de werkelijke oorzaak kan de optimale behandelingskuur worden voorgeschreven.

De methoden voor de behandeling van impotentie zijn divers, maar in het algemeen zijn ze verdeeld in conservatief en operationeel.

Operatieve (chirurgische) methoden

Ze worden uitgevoerd voor ernstige vormen van vasculaire erectiestoornissen, de ziekte van Peyronie en fibrose van het troebele weefsel van de penis.
Voor de chirurgische behandeling van erectiestoornissen zijn onder meer de endo-penisprothese en de vasculaire chirurgie van de penis. In de regel, chirurgische interventie is de laatste fase van de behandeling van impotentie, wanneer alle eerdere behandelingen waren ineffectief (of voor bepaalde indicaties). Handelingen op de vaten van de penis worden strikt uitgevoerd volgens aanwijzingen. Bij de ziekte van Peyronie (een plaquette op het caverneuze lichaam van de penis, waardoor de penis buigt tijdens een erectie), wordt de plaquette uitgesneden en vervangen door prothesen.
Wanneer erectiestoornissen en de ziekte van Peyronie gecombineerd worden, wordt de behandeling uitsluitend operatief – endofalloprosthesis uitgevoerd (vervanging van caverneuze lichamen door speciale prothesen). Dit is de enige manier waarop een man seksueel kan functioneren.

Conservatieve of medische behandeling van impotentie wordt verdeeld in orale medicatie, intracaverneuze toediening van geneesmiddelen, intraurethrale medicatie, en therapie die elimineert en corrigeert de oorzaken die leiden tot een schending van potentie.
Tabletpreparaat. Momenteel zijn er een groot aantal medicijnen gebruikt om impotentie te behandelen. Hun effectiviteit is, afhankelijk van de drug, van 10 tot 75% en, in de regel, ze zijn erectiestimulatoren voor eenmalig gebruik, of geneesmiddelen die invloed hebben op psychogene potentiestoornissen.
Van bijzonder belang voor deze groep geneesmiddelen zijn “Viagra” en “Cialis”, die een sterk stimulerend effect hebben, maar hun ontvangst is pas mogelijk na een uitgebreid onderzoek van de cardiovasculaire en andere systemen van het lichaam.
Intraurethrale therapie of toediening van Prostaglandine E-1 in de urethra vóór de geslachtsgemeenschap. Helaas, deze techniek is niet veel gebruikt in de wereld als gevolg van de hoge kosten en bijwerkingen (branden in de urethra en ongemak in de vagina van de partner), evenals als gevolg van het verplichte gebruik van een condoom.
Intracaverneuze injecties met vasoactieve geneesmiddelen. De essentie van de methode is vrij eenvoudig en bestaat uit de introductie van een vasoactief geneesmiddel (“prostaglandine E-1”) in de grotten van de penis, waarna een stabiele gecontroleerde erectie optreedt, wat een zeker therapeutisch effect heeft. Deze methode is momenteel de meest voorkomende in de wereld en het meest effectief in termen van het bereiken van een eenmalige erectie, evenals een therapeutisch geneesmiddel dat van invloed is op verschillende vormen van impotentie. Het effect van de drug is alleen lokaal, waardoor u de bijwerkingen tot een minimum kunt beperken.